Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


AZ ÉLET titkai

 "Az Igazi Férfi ragyogtat egy Nőt, nem feltétlenül megérteni és megváltoztatni akarja, hanem foglalkozik a lelkével. Ő az, aki sosem csap be, nem használ ki és nem néz hülyének. Mindig melletted van, ha szükséged van rá, csak a kezedet kell kinyújtanod érte. Ő az, aki reggelente kávét visz az ágyadba, aki kócosan is hercegnőnek hív, aki mosolyt csal az arcodra és letörli a könnyeidet, aki félt és izgul érted. Aki átölel éjszakánként, aki szerelmes a testedbe is, aki kielégíti vágyaidat. Aki a helyes útra terel, ha eltévedsz, nem uralkodni akar rajtad, hanem egyenrangú társként kezel. Ő az, aki segít megvalósítani az álmaidat és örül a sikereidnek, aki nem láncol magához, szabadon szárnyalhatsz mellette. Lehet, hogy nem gazdag, de a legnagyobb kincsét mégis neked adja, a szeretetét. Veled van eltelve, benned bízik és rád számít.

Talán most is ott ül melletted, de ha még nem találtad meg, ne csüggedj! Az nem lehet, hogy pont neked ne rendelt volna a sors ilyen társat. Talán éppen ma, vagy holnap fogsz találkozni vele, bízzál ebben. Mert létezik...." 

 

  

 ‎"Bármennyire fájdalmas, bármennyire szomorú ezen az érthetetlen világon élni, mégis gyönyörű, s mi mégis roppantul szeretnénk boldogok lenni és egymást szeretni." Ivan Alekszejevics Bunyin  

 

 

   ‎"A Szuperosztály tagjai sokkal boldogtalanabbak azoknál, akik csak egy házra, kertre, játszadozó gyermekre, ételre az asztalon és télen égő kandallóra vágynak." Coelho 

 

 

 "A szeretet a kulcsa minden titoknak.” Coelho   

 

 

‎"Az embernek kétféle attitűdje lehet az életben: az Építés vagy az Ültetés. Az építők munkája évekig is eltarthat, de egy napon véget ér. Akkor megállnak, és az általuk emelt falak szabják meg a határaikat. Az élet elveszíti értelmét, amin...t véget ért az építés. Ezzel szemben vannak az ültetők. Ők folyton küzdenek a viharokkal, az évszakokkal, és csak ritkán pihennek. Az épülettel ellentétben a kert fejlődése soha nem ér véget. És miközben állandó figyelmet követel a kertésztől, azt is lehetővé teszi, hogy az élet egy nagy kaland legyen számára." Paulo Coelho  

 

  

 HA meg...akarod változtatni a világot, a változás légy Te magad! Gandhi 

 

  

 "Ha van valami különleges, amelyet meg akarsz valósítani, itt az ideje... Ha meg akarod változtatni a világot, itt az ideje... Ne higgy azoknak a gondolatoknak, miszerint még várnod kell, míg öregebb és bölcsebb leszel, vagy még biztonságosabb lesz - mert ezt így nem működik. A bölcsesség beérik, a biztonság megszületik. De előbb Neked kell elkezdeni a saját kalandod. " 

 

 

 "Az élet sokféleképpen próbára tudja tenni az ember kitartását: vagy azzal,hogy nem történik semmi, vagy azzal,hogy minden egyszerre történik." 

 

 

“Te magad vagy az, az erő, amely életre hívja a történéseket – a jót, a rosszat egyaránt. Rajtad áll, melyikre tartod magad érdemesnek: helyes gondolkodással a szerencsét idézed meg, vagy gondolkodás nélkül cselekszel, és bajokat zúdítasz az életedre. Rajtad múlik, bearanyozod-e napjaidat vagy feketére fested magad körül a világot.” (Tatiosz)

 

 

"Megbocsátottam a megbocsáthatatlant, megpróbáltam pótolni nélkülözhetetlen embereket és elfeledni az elfeledhetetleneket. Sokszor cselekedtem indulatból, okoztam csalódást és csalódtam olyanokban, akiktől sosem vártam volna. Öleltem, hogy védelmet nyújtsak és nevettem, mikor már nem bírtam tovább. Szereztem örök barátokat. Szerettem és szerettek. Repkedtem a boldogságtól, de volt, hogy teljes erővel mentem a falnak. Sokszor éreztem, meghalok a vágytól, közben féltem, elveszítek valakit, aki nagyon fontos számomra. A végén elvesztettem, de túléltem! És még most is élek! Az életet nem csak túlélem és Neked sem ajánlom, hogy ezt tedd. ÉLJ! A harcba elszántan kell menni, az életet szenvedélyesen átölelni, emelt fővel veszteni és merészen győzni, mert a világ a bátraké és az élet túl sokat ér ahhoz, hogy jelentéktelenné váljon..."

 

 

"Megérteni egymást örömben, szenvedésben, 
Segíteni, ha csak egy szóval, egy gondolattal is, 
Nagyobb művészet, mint végigbarangolni a világot,
Gazdagnak lenni és szórni a pénzt. 
Mert lelkeink kincse talán a legnagyobb ajándék 
És legszebb öröm, amit egymásnak adhatunk 
S amiért nem tudjuk elégszer mondani, hogy: KÖSZÖNÖM!"

 

 

„Összeomolhatsz, panaszkodhatsz, sajnálhatod magad évekig.
De egyet jegyezz meg, ez a te életed, most zajlik és könyörtelenül múlik egyfolytában. Éveket pazarolsz olyan dologra, amitől még rosszul is érzed magad.  Mert az idő nem áll meg a kedvedért, nem várja meg, míg talpra állsz.
Minél hamarabb lépsz túl rajta, annál több időd marad, hogy egy olyat találj, aki megérdemel téged.”

 

 

"Az életedben mindig két út lesz előtted. Egy helyes út, és egy helytelen. A rossz út nagyon könnyű, az fog maga felé csalogatni. A helyes út nagyon nehéz tele veszéllyel és gonddal. A rossz úton járva eleinte talán sok szerencsét és boldogságot találsz majd, de végül veszteni fogsz és elbuksz. A helyes úton járva viszont eleinte talán megbotlasz, és sok problémával találkozol. De legvégül mindig győzni fogsz!'

 

 

„Akármilyen hihetetlen, igenis van olyan férfi, aki nem csap be, aki hercegnőmnek hív, aki smink nélkül, kócosan is szeret. aki ágyba viszi a reggelidet, segít ha valamit nem tudsz és mindezek közben nem néz hülyének, nem használ ki, izgul érted ha elmész valamerre. Igen, létezik ilyen férfi. Ő az apukád” :)

 

 

"Ez az egy élet adatott Neked.
Keresd, hogyan nőhetnél tovább,
sose veszítsd el bátorságodat,
miközben utadon jársz!
Gyengeséged váltsd erőre!
törött cserepeiből alkosd újra életed!
Sose a múlt alapján mérd a jövőt,
hagyd, hogy emlékké legyen,
s rád ragyog a jövő ígérete!"

 

 

"Egy este, amikor anya a vacsorát főzte, 11 éves fia megjelent a konyhaajtóban, kezében egy cédulával. Furcsa, hivatalos arckifejezéssel nyújtotta át a cédulát az anyjának, aki megtörölte kezét a kötényében, és elkezdte olvasni azt: - a virágágyás kigyomlálásáért: 500 Ft - a szobám rendberakásáért: 1000 Ft - mert elmentem tejért: 100 Ft - mert 3 délutánon át vigyáztam a kishúgomra: 1500 Ft - mert kétszer ötöst kaptam az iskolában: 1000 Ft - mert mindennap kiviszem a szemetet: 700 Ft Összesen: 4800 Ft . Anyja kedvesen ráemelte fiára tekintetét. Rengeteg emlék tolult fel benne. Fogott egy tollat és egy másik cédulára ezeket írta: - mert 9 hónapig hordtalak a szívem alatt: 0 Ft - az összes átvirrasztott éjszakáért, amit a betegágyad mellett töltöttem: 0 Ft - a sok-sok ringatásért, vigasztalásért: 0Ft - könnycseppjeid felszárításáért: 0 Ft - mindenért, amit nap mint nap tanítottam neked: 0Ft - minden reggeliért, ebédért, uzsonnáért, zsemléért, amit készítettem neked: 0 Ft - az életemért, amit minden nap neked adok: 0 Ft. Összesen: 0 Ft. Amikor befejezte, anya mosolyogva nyújtotta át a cetlit a fiúnak. A gyerek elolvasta és két nagy könnycsepp gördült ki a szeméből. Szívére szorította a papírost és a saját számlájára ezt írta: FIZETVE"

 

 

"A nők nem szeretik a bólogató kiskutyákat, sem az ordibáló majmokat, azt szeretik, ha csendben sétál mellettük az oroszlán!" 

 

 "Az életben mindennél többet jelent az, hogy te mit gondolsz. 

Többet annál, hogy mennyit keresel, többet annál, hogy hol élsz, 
többet a társadalmi pozíciódnál és annál, hogy mit gondol rólad bárki más. 
Minden probléma jobban megismertet önmagaddal. 
Megmutatja neked, hogyan gondolkozol, és milyen fából faragtak."

 

 

"Az életben soha ne magyarázkodj senkinek! A barátaidnak nincs szüksége rá, az ellenségeid úgyse hiszik el, a hülyék pedig nem értik meg. A te saját életedben jogod van döntéseket hozni: mi az,amit tenned vagy mondanod kell, akkor és úgy, ahogy te akarod. Ha elrontod, szerzel egy rossz tapasztalatot, ha pedig jól döntesz, élvezheted. A lényeg, hogy sose add fel önmagad, hogy másoknak megfelelj. Az életed egyedülálló, csak a tiéd. Élvezd, ahogy te akarod!"

 

 

"A sors akkor állít minket nagy döntések elé, amikor a legkevésbé sem számítunk rá. Ilyenkor derül ki, elég bátrak vagyunk-e, hogy megváltoztassuk az életünket. Ilyenkor nem tehetünk úgy, mintha mi sem történt volna, és nem hivatkozhatunk arra, hogy még nem vagyunk felkészülve a döntésre. A próba nem vár. Az élet nem néz hátra..."

 

 

"A nevetés pont olyan hatással van az életre, mint az autók lengéscsillapítói. Nem szünteti ugyan meg a kátyúkat az úton, de abban biztos lehetsz, hogy kényelmesebben tudsz utazni a segítségükkel."

 

 

"Rosszindulatú emberek midig is voltak és lesznek,
akik saját nyomorúságukat kivetítik rád, és ítélkeznek feletted.
Akkor mondhatod magadat igazán Szabadnak, amikor füleid már
nem őket hallják,hanem szíved hangjára figyelnek."

 

 

"Te döntsd el! Csillagfény az égen, sötétség a tengermélyen, homokszem a sivatagban, felhőfoszlány a viharban. A fent és a lent. A kint és a bent. A jók és a rosszak, a szépek és a csúfak. A minden és a semmi. A jól lakni és az éhezni. Az öröm és a bánat. Ami jól esik és ami fájhat. A tűznek melege, a fagynak lehelete. A víz sodró árja, a csepp szomjoltása. A Földnek minden eleme. A levegő éltető ereje. A hit és a tagadás. A vágy és a kialvás. A mindig és a soha. A hinnéd, ha volna. A csak most, vagy mindörökké? Te döntsd el, életedben mire születtél!"

 

 

"Mielőtt elítélsz,vedd fel a cipőmet és járd végig az utamat járd végig a múltamat, érezd a könnyeimet,éld át a fájdalmaimat az örömömet...Tedd meg a lépéseket amelyet én megtettem és botladozz meg minden kövön amelyen én megbotladoztam. S mindegyik botlás után állj fel és menj tovább, úgy ahogy én tettem. Csak ez után ítélkezhetsz rólam,felettem. Akkor mondhatod, hogy ismersz!"

 

 

"Mindannyiunk életében vannak olyan emberek, akik egyszerűen nem azért léptek be az életünkbe, hogy végig velünk maradjanak. Sokkal inkább azért, hogy átsuhanva életünk napjain, megmutassanak nekünk valami fontosat, ami megváltoztat bennünk dolgokat, örökre. Ha pedig eljön a nap, el kell őket engednünk és nem tehetünk ellene semmit. Óriási bennünk a veszteség, pedig igazából kaptunk valamit!"

 

 

"A Nő a világ ékszere. Ezt az ékszert mindennél jobban meg kell becsülni. Ha vidám, vele kell örülni, ha rossz kedve van, meg kell vigasztalni. Ha fázik, át kell ölelni, de ha boldogtalan, nem szabad elengedni a világért sem. És ezt az Ékszert úgy hordd a tenyereden, mint a nyakláncot a nyakadban!" 

 

 

AZ ÉLET LECKÉJE          

 „Egy bölcs ember ült a közönség között, vicceket mesélve. Mindenki úgy nevetett, akár egy őrült.
Egy perc után, ugyanazt a viccet mesélte el. Ekkor már kevesebben nevettek.
Elmondta ugyanazt a viccet újra, meg újra. Mikor már senki sem nevetett, elmosolyodott és ezt mondta: - Nem nevettek ugyanazon a viccen újra és újra, akkor miért sírtok ugyanaz miatt többször?”

 

 

"Minden csak erről szól: jobb, nagyobb, szebb, hatalmasabb, gazdagabb, híresebb. Annyira lefoglalnak minket a külsőségek az életben, hogy elfelejtjük, minden erő belülről jön. Meg kell tanulnunk, hogy befelé kell tekintenünk, és amit belül találunk, annak örülhetünk igazán. Hol van odakint a boldogság?"

 

 

"Ha az örömöd attól függ, hogy valaki mit tesz, illetve mit nem tesz, akkor csapdába estél, mert azt nem tudod irányítani, hogy mások mit gondoljanak vagy tegyenek. De ha felfedezed, hogy az örömöd senki mástól nem függ, csak magadtól, akkor felfedezed a legnagyobb szabadságot, ami lehetséges, és ami még legvadabb álmaidat is felülmúlja. A boldogságod attól függ, hogy TE minek tulajdonítasz jelentőséget."

 

 

"Hogy megértsd, mennyit ér 1 év, kérdezd meg a diákot, akinek ismételni kell. Hogy megértsd mennyit ér 1 hónap, kérdezd meg az anyát, aki koraszülöttet hozott világra. Hogy megértsd, mennyit ér 1 hét, kérdezd meg a hetilap szerkesztőjét. Hogy megértsd, mennyit ér 1 óra, kérdezd meg a szerelmest aki találkozóra vár. Hogy megértsd, mennyit ér 1 perc, kérdezd meg az utast, aki lekéste a vonatot. Hogy megértsd, mennyit ér 1 másodperc, kérdezd meg az autóst, aki nem tudta elkerülni a balesetet. Hogy megértsd, mennyit ér 1 tizedmásodperc, kérdezd meg a sportolót, aki csak ezüstérmet nyert. Minden pillanat kincs, ami a tied. És becsüld meg jobban, mert megoszthatod valakivel, akivel tökéletesen eltöltheted. És emlékezz, az idő senkire sem vár. A tegnap történelem!"

 

 

"Isten mindennap ad nekünk egy pillanatot, amikor megváltoztathatunk mindent, ami boldogtalanná tesz. S mi mindennap úgy teszünk, mintha nem vennénk észre ezt a pillanatot, mintha nem is létezne, mintha a ma ugyanolyan lenne, mint a tegnap, és semmiben sem különbözne a holnaptól. De aki résen van, az észre fogja venni a mágikus pillanatot. Bármikor meglephet minket: reggel, amikor bedugjuk a kulcsot a zárba, vagy az ebéd utáni csöndben, és a nap bármelyik percében, amelyik nem látszik különbözőnek a többitől. Mert ez a pillanat létezik, és ebben a pillanatban a csillagok minden ereje belénk száll, és segítségükkel csodákra leszünk képesek." Paulo Coelho

 

 

AZ ÉLET AJÁNDÉK "Ma, mielőtt kimondasz egy bántó szót, gondolj azokra, akik nem tudnak beszélni.

Mielőtt panaszkodsz az ételed íze miatt, gondolj azokra, akiknek nincs mit enni.
Mielőtt panaszkodsz a férjedre vagy a feleségedre, gondolj azokra, akik Istenhez fohászkodnak, hogy legyen társuk.
Ma, mielőtt panaszkodsz az életre, gondolj azokra, akik túl hamar mentek el a másvilágra.
Mielőtt siránkoznál amiatt, hogy túl nagy távolságon kell vezetned, gondolj azokra, akik ugyanezt a távolságot gyalog kell megtegyék.
És amikor fáradt vagy és panaszkodsz a munkádra, gondolj azokra a munkanélküliekre, akik szívesen végeznék a Te munkádat.
És amikor gyötrő gondolatok rosszkedvűvé tesznek, mosolyogj egyet és gondolj arra, hogy élsz és csodálatos, ami körülvesz." 

 

 

 "Egy mondás szerint, onnan tudhatod, hogy fontos dolog történt az életedben, hogy utána már nem tudsz úgy élni, mint azelőtt. Kaptál valakit, vagy éppen elveszítetted, nagyon megbántottak, vagy te tetted, aztán pár pillanatra kívülről láthatod az életed. Érzed, valami végérvényesen megváltozott. Mélységeid kékje, magasságaid zöldje egymásra borul a távolból, apró pontok az emberek. Aztán belekortyolsz a kávédba, visszarepülsz a földi reggeledbe. Érzed a szemetelő esőt, a szállingózó havat, de ma valahogy még ennek is örülsz. Mert változol."

 

 

"Mindenkinek van egy hercege. Valaki még nem találta meg, valaki keresi, valaki várja, valaki azt hitte, hogy az volt az. Mindegyik herceg kiszámíthatatlan, lehet, hogy holnap találsz rá, vagy még ma. Így hát ne szomorkodj, biztosan vágtat feléd,csak hosszú az út, vagy megállt rózsát venni, szóval még nyugodtan feküdj vissza az ágyadba, és légy türelmes".

 

 

"Ha az élet nem azt a kártyát szánta neked, amire számítottál, sírhatsz, dühönghetsz, de nem lesz jobb. Nem kapsz még egyet, nem fogják kicserélni. Önsajnálatba temetkezhetsz, de mondd, van értelme? Ahelyett, hogy beletemetkezel a bánatodba, állj fel és éld úgy az életet, ahogy szeretnéd! Nem szabad feladnod, mert valami olyan jutott neked, amit nem szerettél volna. Te írod meg a sorsodat, még ha azt is hiszed, hogy az osztás volt a rossz. Ezért soha ne add fel!"

 

 

"Néha nyitva kell hagynunk az ajtót, engedni, hogy besétáljon rajta a legnagyobb álmunk. Talán egy férfi, vele együtt a szerelem, a boldogság, talán egy jó hír, amitől napjaink máshogyan telnek, talán egy barát, aki visszaadja mindazt, amit eddig az évek eloroztak. Talán besétál az egészség, fölszabadítva testünket a folytonos kíntól. Csak ne felejtsük el nyitva hagyni az ajtót, hisz mind várunk valamire! Mindannyian álmodunk."

 

 

"Higgy a szívedben és saját jóságodban, mert ha így teszel, mások is ezekben fognak hinni. Higgy a csodában, mert teli van vele az élet. De ami a legfontosabb, hogy higgy önmagadban, mert odabenn a lelkedben rejtőzik a csoda, a remény, a szeretet és a holnap álmai."

 

 

"Lejátszani csak azt a kottát tudod, melyet magaddal hoztál. Sok mindent variálhatsz. Elronthatod. Rosszul játszhatod. Szépen játszhatod. Rögtönözhetsz. Szólamokat megváltoztathatsz benne; oda is vághatod a hegedűdet, hogy darabokra törjön, de a Nagy Kottádtól nem térhetsz el lényegesen. Elronthatod az életedet, és kihozhatsz belőle gyönyörűséget is: de akár csúnyán, akár szépen, sőt csodálatosan játszod: a TE DALOD SZÓL!"

 

 

"A Hold egy darabka csoda, amely minden éjszaka feljön, még a nehéz időkben is, hogy ne felejtsük, minden napnak megvan a maga szépsége."

 

 

"Keresd meg azt az embert,aki mosolyt csal arcodra,mert csak egyetlen mosoly kell ahhoz,hogy fantasztikussá tegyen egy rossz napot. Találd meg azt,akitől a szíved mosolyogni fog !"(Paulo Coelho)

 

 

"Minden anya gazdag, ha szereti a gyerekeit. Nincs szegény édesanya, sem csúnya édesanya, sem öreg. Az ő szeretetük mindig a legszebb az Örömök között. És amikor, úgy látszik, szomorúak, akkor is elég egy csók, amit kapnak vagy adnak, és már minden könnyük csillaggá lesz a szemük mélyén."

 

 

"Kövesd a reményt és az álmokat, amíg lehet, amíg ég a tüzed, amíg esély jelzi az utad. Ne legyél veszteglő hajó, ami a biztonságos dokkban áll, és nem himbálja más, csak a "talán"-ok és "majd"-ok vize, a lagymatag apály. Nem várhatsz egy egész életen át, hiszen a "majd" és "talán" nem csinál csodát. Ha úgy érzed, hogy későn jött a szél, akkor is vágja bele; a hajónak a szél az élete; légy bátor, bonts vitorlát és remélj".

 

 

" Ha egyszer majd magányosnak érzed magad, és szomorú leszel, nézz fel a csillagokra. Ha egyszer zűrzavar támad körülötted és semmit nem értesz, ülj le egy csendes sarokba, hunyd be a szemed, és keresd meg magadban a csillagokat." (indián mondás)

 

 

..."Az életben nem az a feladatunk, hogy kivárjuk, amíg a vihar elvonul, hanem az, hogy megtanuljunk az esőben táncolni"...

 

 

 "Te döntsd el! Csillagfény az égen, sötétség a tengermélyen, homokszem a sivatagban, felhőfoszlány a viharban. A fent és a lent. A kint és a bent. A jók és a rosszak, a szépek és a csúfak. A minden és a semmi. A jól lakni és az éhezni. Az öröm és a bánat. Ami jól esik és ami fájhat. A tűznek melege, a fagynak lehelete. A víz sodró árja, a csepp szomjoltása. A Földnek minden eleme. A levegő éltető ereje. A hit és a tagadás. A vágy és a kialvás. A mindig és a soha. A hinnéd, ha volna. A csak most, vagy mindörökké? Te döntsd el, életedben mire születtél!"

 

 

"Az önbecsülés több, mint ha egyszerűen jóban vagy magaddal. Ez a ragasztó, ami összetart, ha baj van, ha rosszra fordultak a dolgok. Lehetőséget kínál, hogy tanulj a hibáidból és bízz a megérzéseidben, ha eljött a döntés ideje. Az önbecsülés kifejlesztése olyan folyamat, ami valójában soha nem ér véget. A kulcsszó: az "önmagad", magadban kell felépítened! Ha arra gondolok, hogy mi az, ami erőt adott, két mondat jut az eszembe: Higgy magadban és nem vagy egyedül, az önbecsülés belőled fakad!" 

 

 

"Sosincs késő az újrakezdéshez. Mindegy hol vagy ,mindegy, merre jártál,hány zsákutcába szaladtál. Az élet az újrakezdésekről szól. Az utazásról. Az út szépségéről. Ha labirintusba tévedtél, lesz egy apró fény, mely kivezet belőle.
És ahogy haladsz a fény felé, azt veszed észre, már ki is jutottál. Ha rossz vonatra szálltál, a következő állomáson leszállsz róla. Miért ne tehetnéd ezt az életeddel is?"

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

bjnagy70@gmail.net

(Jewels, 2015.01.01 17:49)

Az lenne az igazi, ha a sok szep idezet alatt az irok neve is ott szerepelne.

Bp.

(K.F., 2013.02.27 20:30)

"Az első lépés a legfontosabb lépés. Nemcsak azért, mert kijelöli az útirányt, hanem mert abban már - mint magban a növény - minden benne van."
Müller Péter

Bp.

(K.F., 2013.02.27 20:29)

Inkább csalódok, ha kell, naponta százszor is, minthogy állandóan bizalmatlan legyek mindenkivel, és az életet pokolnak tartsam, amelyben szörnyetegek élnek... Szeretek élni! És inkább legyen az életem örömteli, néha csalódással, mint elejétől végig boldogtalan, de csalódások nélkül!
Müller Péter

Bp.

(K.F., 2013.02.27 20:28)

Ha nem érkezik valaki a megbeszélt időben a találkozóra - legyen az nő vagy férfi, barát vagy idegen-, tizenöt percet várhatsz. Aztán menj el. S ha nem tudja magát jogos ürüggyel menteni, ne keresd többé az ilyen ember társaságát. Haragot vagy sértődést ne őrizz szívedbe, mert az méltatlan az emberhez.
Márai Sándor

Bp.

(K.F., 2013.02.27 20:28)

Ha az ünnep elérkezik életedben, akkor ünnepelj egészen. (...) Tisztálkodjál belülről és kívülről. Felejts el mindent, ami a köznapok szertartása és feladata. Az ünnepet nemcsak a naptárban írják piros betűkkel. Nézd a régieket, milyen áhítatosan, milyen feltétlenül, milyen körülményesen, mennyi vad örömmel ünnepeltek! Az ünnep a különbözés. Az ünnep a mély és varázsos rendhagyás.
Márai Sándor

Bp.

(K.F., 2013.02.27 20:27)

Egy ölelés (...) sokkal többet jelent két test érintkezésénél. Egy ölelés azt jelenti: nem vagy fenyegető, nem félek ennyire közel kerülni hozzád, el tudok lazulni, otthon érzem magam, védett helyen, ahol megértenek. A hagyomány szerint valahányszor szívből átölelünk valakit, egy nappal meghosszabbodik az életünk.

Bp.

(K.F:, 2013.02.27 20:26)

Egyetlen módon gyógyíthatod meg az életed. Ha magadba merülsz és önmagadat gyógyítod meg. Békét kötsz magadban minden múltbeli eseménnyel, traumával, félelemmel, bánattal. Az életed benned zajlik. És ennek a legfélelmetesebb része, hogy neked kell önmagadba nézned, nem teheti meg más helyetted.
Robert G. Smith

kicsikocsi

(unallo, 2012.05.03 20:36)

koszonom

Re: kicsikocsi

(Csilla, 2012.05.03 21:50)

szívesen!

@gmail.com

(Csilla, 2012.01.20 20:40)

"A Nő olyan mint a hangszer:
Tanulj meg rajta játszani,
és a legszebb hangokkal ajándékoz meg"

@gmail.com

(Csilla, 2012.01.20 20:37)

"Add meg minden napnak az esélyt, hogy életed legszebb napja legyen!"

Budapest

(Zsuzsi, 2012.01.20 20:35)

Az élet olyan mint egy vonatutazás: gyakran beszállunk, kiszállunk, vannak balesetek, néhány megállónál kellemes meglepetésekkel találkozunk, míg mély szomorúsággal a másiknál...

Amikor megszületünk és felszállunk a vonatra, olyan emberekkel találkozunk, akikről azt hisszük, hogy egész utunkon elkísérnek: a szüleinkkel. Sajnos a valóság más. Õk kiszállnak egy állomáson, s mi ott maradunk nélkülözvén szeretetüket, együttérzésüket, társaságukat.

Ugyanakkor mások szállnak fel a vonatra, akik fontosak lesznek számunkra. Õk a testvéreink, a barátaink és mi szeretjük ezeket a csodálatos embereket. Néhányan, azok közül, akik beszállnak, csupán kis sétának tekintik az utazást. Mások csak szomorúsággal találkoznak útjuk során. Mindig vannak olyanok is a vonaton, akik készek segíteni a rászorulókon. Néhányan, amikor kiszállnak, el nem múló hiányérzetet hagynak maguk után. Mások fel- és leszállnak, s mi alig vesszük észre őket.

Lehetnek olyanok, akiket nagyon szeretünk, mégis másik vagonban utaznak. Így egyedül kell mennünk ezen a szakaszon. Természetesen megtehetjük, hogy megkeressük őket, átverekedjük magunkat az ő kocsijukba. De sajnos nem tudunk melléjük ülni, mert a melletük levő hely már foglalt.


Amikor megszületünk és felszállunk a vonatra, olyan emberekkel találkozunk, akikről azt hisszük, hogy egész utunkon elkísérnek: a szüleinkkel. Sajnos a valóság más. Õk kiszállnak egy állomáson, s mi ott maradunk nélkülözvén szeretetüket, együttérzésüket, társaságukat.

Ugyanakkor mások szállnak fel a vonatra, akik fontosak lesznek számunkra. Õk a testvéreink, a barátaink és mi szeretjük ezeket a csodálatos embereket. Néhányan, azok közül, akik beszállnak, csupán kis sétának tekintik az utazást. Mások csak szomorúsággal találkoznak útjuk során. Mindig vannak olyanok is a vonaton, akik készek segíteni a rászorulókon. Néhányan, amikor kiszállnak, el nem múló hiányérzetet hagynak maguk után. Mások fel- és leszállnak, s mi alig vesszük észre őket.

Lehetnek olyanok, akiket nagyon szeretünk, mégis másik vagonban utaznak. Így egyedül kell mennünk ezen a szakaszon. Természetesen megtehetjük, hogy megkeressük őket, átverekedjük magunkat az ő kocsijukba. De sajnos nem tudunk melléjük ülni, mert a melletük levő hely már foglalt.

Ilyen az utazás, telve kívánalmakkal, vágyakkal, fantáziálással, reménnyel és csalódással... és visszafordulni soha sem lehet.

Tegyük tehát a lehető legjobbá utazásunkat. Próbáljuk a velünk utazók jó oldalát nézni és keressük mindenkinek a legjobb tulajdonságait. Jusson eszünkbe, hogy bármely szakaszon találkozhatunk szenvedőkkel, akiknek szükségük van a segítségünkre. Mi is lehetünk gyakran elhagyottak, s ez annak is megadathat, aki jelen helyzetét tekintve rajtunk segíthet.

Az utazás nagy talánya, hogy nem tudjuk mikor szállunk ki végleg, s azt sem, hogy az utitársaink mikor, nem szólván arról, aki közvetlen melletünk foglal helyet.

Néhány barát elvesztése, akikkel az utazás során találkozunk, fájdalmas. Gyermekeinket egyedül hagyni nagyon szomorú lesz. A remény bennünk élhet, hogy valamikor a központi pályaudvarra érünk és látni fogjuk őket jönni olyan csomaggal, ami addig még nem volt nekik. Ami boldoggá tehet minket, az a gondolat, hogy segíthettünk ezt a csomagot teljesebbé, értékesebbé tenni.

Tegyünk úgy, hogy jó utunk legyen és a végén azt mondhassuk, hogy megérte a fáradozást. Próbáljunk meg a kiszállásnál olyan üres helyet hagyni magunk után, ami szeretetet és szép emlékeket hagy hátra a tovább utazókban.

Azoknak, akik az én vonatom utasai, kívánok JÓ UTAZÁST!

Budapest

(Zsuzsi, 2012.01.20 20:33)

"Minden gyermek a maga sajátos küldetésével születik a világra...Némelyik,hogy beragyogja napjainkat,némelyik,hogy próbára tegye türelmünket,némelyik,hogy célt adjon életünknek,és némelyik,hogy gondoskodjon rólunk."

Budapest,

(Zsuzsi, 2012.01.20 20:32)

"Volt olyan, akit akartam, s volt olyan, akinek hazudtam, s lesz még olyan, akivel újra teszem. Volt olyan, aki megkapott, s volt olyan, aki elhagyott, s lesz még olyan, akitől elviselem. Volt olyan, aki rám talált, s volt olyan, aki csak megkívánt, s lesz még olyan, akit csak én akarok. Volt olyan, aki felkavart, s volt olyan, aki elzavart, s lesz még olyan, akinél ott maradok..."

Bp.

(P.CS, 2012.01.20 15:50)

"A Jóból sosem elég. Ha nevetned kell, nevess míg a könny ki nem csordul a szemedből. Ha látsz, láss amíg csak a képzeleted terjed. Ha szerelmes leszel, szeress addig, míg szeretnek. Ha őrült vagy, legyél olyan őrült, mint senki más, tégy olyanokat amiket más nem mer. Ha van tehetséged, vedd észre, mert bűn elpazarolni azt, mutasd meg a legtöbbet amit tudsz, hidd el azt kapod majd vissza, amit megérdemelsz. Ha kudarcba fulladsz, ne add fel a reményt, mert neked is jár egy élet. Törj utat magadnak újra és újra bárhol is vagy, mert egyszer ott azt kell tudnod mondani; "én mindent megtettem"

Bp.

(P.CS, 2012.01.20 15:49)

"Lesznek, akiket megbántasz úgy, hogy észre sem veszed.
Lesznek, akik úgy bántanak meg, hogy fogalmuk sem lesz róla.
Lesznek, akiket barátnak hittél, de saját maguk előtt is elbuknak.
Lesznek, akik ellenségnek látszanak, s ők állnak melléd a bajban.
Lesznek útonállók, bliccelők, átutazók.
Lesznek, akiket nevetve, s akiket sírva hagysz ott egy-egy állomáson.
Mindig, mindennek célja van.
Fáradalmas, izgalmas utazás az élet.
S ha találsz egy útitársat, aki végigkísér rajta, elértél mindent, amiről mások csak álmodoznak."